Onderhoud

Een Schutte zadel is gemaakt van een goede kwaliteit leer en u zal er jaren plezier van hebben als u het goed onderhoudt.

Leer is een natuurlijk materiaal dat, indien het goed behandeld wordt, jaren mee gaat. Goed onderhoud zorgt voor veiligheid. Leer dat droog en vervuild is zal namelijk sneller scheuren (denk hierbij aan uw beugelriemen en singelstoten).

Uw zadel is gemaakt van een huid, behandel het alsof het uw eigen huid is. Olie de achterkant van het leer licht in, niet de bovenkant. De zitting mag licht gevet worden. De beugelriemen en singel-stoten ook goed invetten.

Onderhoudtips:

Begin pas met het zadel te oliën als het goed ingereden is. Wij raden u aan na elk gebruik het zadel schoon te maken, in verband met zout van de huid en zand dat het leer aantast. U kunt dat doen met een droge of licht vochtige doek of als het erg vuil is met zadelzeep. Onderhoudsmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar.

Het vochtige dekje en de singel altijd onder het zadel weghalen. Zorg dat het zadel met een beschermende hoes op een stevig bok of zadelhouder ligt. Lederen singels dienen ook vrij gemaakt te worden van zweet en daarna ingevet te worden.