Leveringsvoorwaarden

Leveringsvoorwaarden

Levering- en betalingsvoorwaarden

Deze levering- en betalingsvoorwaarden behoren bij de Algemene Voorwaarden van
Zadelatelier Schutte

Levering
Een persoonlijk afgestemd zadel wordt binnen een termijn van 8 –  10 weken na aanmeetdatum geleverd (met uitzondering van vakantieperiodes, dan kan de termijn langer zijn), tenzij anders besproken tussen opdrachtgever en Zadelatelier Schutte. Per mail of via telefonisch contact wordt er een afspraak met datum en tijdstip van levering. Bij uitstel van aflevering, gemeld door de klant, door ziekte van paard of ruiter, zal Zadelatelier Schutte een aanbetaling vragen van 50% van het aankoopbedrag.

Het zadel wordt goed passend afgeleverd door Zadelatelier Schutte.
Ter plaatse zal er bijbehorend advies voor onderhoud worden gegeven.
Zadelatelier Schutte kan echter geen blijvende pasvorm garanderen. Een paardenrug kan door allerlei omstandigheden veranderen. Zadelatelier Schutte adviseert opdrachtgevers het zadel 1 keer per jaar na te laten kijken.

Opdrachtgever dient binnen 2 weken na levering problemen qua pasvorm en fabricagefouten te melden. Deze vallen dan onder de garantietermijn. Indien opdrachtgever binnen 2 weken gereclameerd heeft en Zadelatelier Schutte is het met de reclamatie eens dan wordt 90% van het aankoopbedrag gerestitueerd en het zadel teruggenomen. De aanbetaling van 10% wordt niet gerestitueerd.

Als opdrachtgever binnen 3 maanden reclameert en Zadelatelier Schutte erkent dat het product niet voldoet aan de eisen die zijn gesteld door opdrachtgever en Zadelatelier Schutte, dan geldt het afschrijvingspercentage van 20%. (Let op, dit geldt alleen voor het zadel, niet voor bijbehorende accessoires. Deze worden niet teruggenomen.)

Overlijden van het paard is geen reden voor Zadelatelier Schutte om het zadel terug te nemen en de koopsom te restitueren.

Zadelatelier Schutte is niet aansprakelijk voor gemaakte kosten door dierenartsen, hoefsmeden en andere therapeuten.

Op tweedehandszadels en showmodellen gelden bovenstaande bepalingen en termijnen niet.

Garantie
Voor door Zadelatelier Schutte erkende fouten in het product worden reparatiekosten niet berekend. Voorwaarde is dat het zadel en/of toebehoren bij Zadelatelier Schutte in Epe wordt aangeleverd. Als opdrachtgever wenst dat het zadel wordt gehaald en/of gebracht of ter plekke wordt gerepareerd worden er voorrijkosten in rekening gebracht. Reis- en verzendkosten zijn voor rekening van de klant en vallen dus niet onder de garantie.

De garantie op de boom en leer is 1 jaar.
Slijtage door slecht onderhoud of door gebruikssporen valt niet onder de garantie.

Betaling
Betalingen kunnen per pin of contant worden gedaan. Tevens kan betaald worden door overmaking via de bank. De betaling dient dan een dag voor aflevering van het zadel op de bank van Zadelatelier Schutte zijn bijgeschreven.